Kerstgroet

2020 was een gedenkwaardig en taai jaar door de Covidpandemie. Op het moment dat ik dit schrijf is ons land in een stevige Lock-down tot 19 januari 2021. Het vraagt wat van ons als samenleving. Al sinds maart leven we in een andere werkelijkheid dan die waaraan wij gewend zijn. Een andere werkelijkheid waarin elkaar ontmoeten is beperkt en video overleggen onze fysieke contacten hebben overgenomen. Toch nog iets; maar niet waar we als politieke partij aan kunnen wennen. Waar debat in de partij de boventoon moet voeren voor een rechtvaardige samenleving. Dat is een gemis maar het is even niet anders.

Echter dit alles is van ondergeschikt belang in relatie tot onze gezondheid. Het is een groot goed om deze periode gezond door te komen. En die van je gezin en van je familieleden. Dat vraagt om solidariteit van ons allen om de strijd tegen het virus aan te gaan, van jong en oud, hoe moeilijk ook. Met aandacht voor de jeugd die belemmerd wordt in hun ontwikkeling. Laten we nog even doorbijten door ons te houden aan de maatregelen. Een stip op de horizon is dat de vaccinaties nu op gang lijken te komen. Dat 2021 in alle opzichten weer een jaar kan worden dat we voor ogen hebben.

Een belangrijk jaar voor ons als Partij van de Arbeid. Belangrijk voor een goed resultaat bij de TK verkiezingen in maart 2021, voor een eerlijker en rechtvaardige samenleving. Dat moet de inzet zijn. Aan het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst kan het m.i. niet liggen. Ten aanzien van het laatste: Henk Nijboer en Julian Bushoff zijn onze sterke Groningse kandidaten. Zij verdienen volop onze steun en ik vraag jullie dat ook te doen tijdens het congres in januari a.s. Een digitaal congres over meerdere dagen, het is niet anders. Zaterdag de 16e januari is de stemming over de kandidatenlijst.

Ik wens jou en je familie, ondanks alle beperkingen, fijne kerstdagen en een goed, gezond en gelukkig 2021 toe.

Hartelijke rode groet,

Bert Dieters, voorzitter Gewest Groningen.