18 miljoen voor WSW in Oost Groningen!

Blij zijn we met het akkoord van Westerlee dat vanmiddag door de commissie van Zijl gesloten is. De commissie Van Zijl heeft dankzij steun van onze staatssecretaris Jetta Klijnsma samen met de provincie en acht gemeenten ervoor gezorgd dat de economie van Oost-Groningen wordt versterkt en dat er ook in de toekomst werk is voor de  mensen die nu nog zijn ondergebracht bij Wedeka en Synergon. Daartoe stelt Jetta 17,8 miljoen euro beschikbaar. 

Met dit akkoord komt een einde aan de onzekerheid voor een groot aantal werknemers en krijgen de betrokken gemeenten de broodnodige financiële rust. William Moorlag noemt het akkoord ‘Mooi waark!’. ‘Dit laat zien dat de PvdA er toe doet. Door ons initiatief – gesteund door CDA, ChristenUnie en GroenLinks – is de commissie Van Zijl vorig jaar aan de slag gegaan. Ondanks de scepsis van een aantal partijen zoals D66 en de SP waardoor het proces een paar maanden later van start kon gaan, is het de commissie toch gelukt om zo snel met de eerste resultaten te komen. Jan van Zijl is er in geslaagd om in korte tijd ruime steun te krijgen om de sociale werkvoorziening in Oost-Groningen van een toekomst te voorzien.’

Wij roepen al langer op om gericht te investeren in Oost-Groningen, omdat hier de gevolgen van de crisis stevig voelbaar zijn. Daarom is het nu zaak om de commissie Van Zijl ook de rest van haar opdracht te laten voltooien, aldus de partij. ‘Net als Van Zijl verwacht ik van alle betrokken gemeenten straks een akkoord op de rest van de opdracht van de commissie, zodat we de mensen blijvend perspectief kunnen bieden’, riep Moorlag op.