Aardgasfonds in verkiezingsprogramma

De Statenfractie is blij met het voorstel in het conceptverkiezingsprogramma om een aardgasfonds in te stellen. Met dit fonds komt er structureel geld vrij voor – niet alleen – het schadeherstel en de versterking voor woningen, maar wordt er ook structureel geïnvesteerd in de regionale economie en de leefbaarheid.

Statenlid Ankie Beenen
Statenlid Ankie Beenen

Gister werd bekend dat de landelijke PvdA pleit voor dit fonds. Ons Kamerlid Henk Nijboer, betrokken bij de opstelling van het verkiezingsprogramma: “We willen vooraan lopen bij de aardbevingsdiscussie: investeren in het gebied. We denken dat er veel partijen zijn die met ons mee willen doen”.

Ankie Beenen, woordvoerder gaswinning in de Staten: “We zijn ontzettend blij met deze aanzet in het verkiezingsprogramma. Het is geen cadeautje voor de regio, we hebben er recht op: de regio heeft decennialang geïncasseerd en daarmee is de staatskas al die tijd gespekt. Het is de hoogste tijd dat de Groningers ook gaan meeprofiteren van de gaswinning”.

Henk Nijboer beaamt dit: “We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om het op de politieke agenda te krijgen, maar het geld moet wel opgebracht worden, de PvdA heeft dat ervoor over. Het is zwaar genoeg geweest voor de regio, het is nu tijd voor de lusten voor het gebied.”