Algemene ledenvergadering

1 mei @ 10:00 - 12:00

Het Gewestelijk Bestuur heeft besloten de vergadering te verplaatsen naar 1 mei. De vergadering wordt dan gecombineerd met de viering van 1 mei.

De redenen zijn:
Op de ALV staat de jaarrekening en het -verslag 2020 geagendeerd als ook het rooster van aftreden van het bestuur. Ten aanzien van het laatste hebben wij – in een mail –  leden uitgenodigd zich kandidaat te willen stellen voor het gewestelijk bestuur. Wij zijn erg blij, maar ook trots, dat dit veel reacties heeft opgeleverd. Als bestuur willen wij op 1 mei nieuwe bestuursleden voordragen.
Zowel voor de voordracht van bestuursleden als voor de jaarrekening en -verslag dient de mogelijkheid tot stemmen van de leden mogelijk te zijn. Ook kunnen leden zich tot aanvang van de vergadering melden om zich beschikbaar te stellen als bestuurslid. Dit alles volgens de statuten van onze vereniging.
Gelet op de corona maatregelen kunnen wij elkaar helaas niet fysiek ontmoeten. In de uitnodiging voor 27 maart hebben wij aangegeven dit digitaal te willen doen in Samen Online, te vinden op de website van de partij. Echter daar is ons gebleken dat er momenteel geen stemmodule beschikbaar is. Een handicap want er moet wel kunnen worden gestemd, daar zijn de statuten helder over.

Inmiddels is ook bekend dat op zaterdag 27 maart landelijk een digitale ledengesprek over de verkiezingsuitslag is. Daar wordt ook een vooruitblik richting de gemeenteraadsverkiezingen genomen en besproken, in een open gesprek met het partijbestuur, de fractie en Lilianne.
Overigens moet je je daar wel voor aanmelden, alle leden hebben daartoe een mail ontvangen.

Al met al genoeg redenen de ALV van het gewest te verplaatsen.
Het bestuur buigt zich nu over de mogelijkheden en is voornemens een hybride online bijeenkomst te organiseren op 1 mei.

Noteer de ochtend van 1 mei alvast in de agenda. Bericht volgt zo snel mogelijk.

Bert Dieters, voorzitter.

Agenda-27-maart-2021