Geen gaswinning bij de Wadden!

Een meerderheid van Provinciale Staten stemde in met een motie met een belangrijke boodschap richting het kabinet: Groningen is solidair met andere regio’s. Het Gronings gas is geen reden zijn om andere gebieden te belasten. Gas winnen past niet meer in de huidige tijd waarin we van fossiele brandstoffen af willen, een gasafbouwplan eisen en een duurzame energievoorziening voor Nederland willen realiseren.

Fractievoorzitter Gert Engelkens

Fractievoorzitter Gert Engelkens: “Boven Schiermonnikoog is een gasveld gevonden. Wij weten als geen ander wat gaswinning kan doen. Wij willen dat onze buren op Schier niet in dezelfde ellende verzeilt raken. We hopen dat er in Den Haag geluisterd wordt: we moeten de problemen niet verplaatsen, maar oplossen. Kortom, zo snel mogelijk af van het gas.”

De motie werd met grote meerderheid aangenomen door de Staten. Gert Engelkens: “Wij verwachtten dat Nederland solidair is met Groningen, maar dat gaat twee kanten op. Bovendien zijn de problemen in Groningen niet uit de wereld als we anderen hiermee opzadelen.”