Gouden dag voor Aldel!

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat het licht op groen staat voor een doorstart van Aluminiumsmelter Aldel. Onze gedachten gaan terug naar december 2013, bijna een jaar geleden, toen wij met zwaar gemoed de feestdagen tegemoet gingen toen bleek dat de mogelijkheden voor een snelle doorstart uitgeput waren. Hoe anders nu!

Na het faillissement van Aldel in 2013 heeft gedeputeerde Yvonne van Mastrigt aangegeven te blijven zoeken naar een muizengaatje om de aluminiumsmelter op wat voor manier alsnog een doorstart te laten maken en zo veel mogelijk werknemers perspectief op werk te geven. Wij zijn zeer verheugd dat dit gaatje gevonden is.

KamerliWerk maken van Werkd Tjeerd van Dekken die zich jarenlang ingezet heeft voor Aldel is blij: “het betekent werk voor honderden mensen. Zij verdienen dit als geen ander. Gelukkig gaat het om goede banen met een echte cao. Dat is belangrijk voor het inkomen en bestaandszekerheid. Hulde aan alle mensen, ook PvdA-ers die hielpen Aldel een doorstart te geven”.

Eigenaar Klesh heeft de toezegging gedaan dat de werknemers onder een vaste aanstelling en onder het cao aan de slag kunnen. “dat is prachtig” aldus Statenlid Jan Batting “Maar, we houden uiteraard met de FNV de vinger aan de pols, deze mensen verdienen goede fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden”.

Samen  met fractievoorzitter Delfzijl Leo Sparreboom feliciteren wij alle medewerkers, ondernemingsraad en directie van harte met dit geweldige resultaat en hun enorme doorzettingsvermogen.