Onze kandidaten

 

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Op de lijst voor de PvdA zijn de Groningers met drie kandidaten goed vertegenwoordigd. En dat mag ook wel: met de gaswinning, een relatief hoge werkloosheid en een grote krimpopgave zijn wij gebaat bij Kamerleden die uit eerste hand weten wat er hier speelt.

Geef je stem Voor Groningen!

 


 

Henk Nijboer

Henk is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer namens de Partij van de Arbeid. Hij is woordvoerder financiƫn. Voordat hij lid werd van de Tweede Kamer was in de periode 2003-2007 lid van de Provinciale Staten van Groningen. Lees meer.

 

 

 


 

 

William Moorlag

William is nieuw als kandidaat voor de Tweede Kamer. Eerder was hij voor de partij actief als Statenlid en gedeputeerde van de provincie. Op dit moment is hij directeur van het werkleerbedrijf Alescon in Drenthe. Lees meer.

 

 

 

 


Tjeerd van Dekken

Tjeerd is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. In 1994 werd hij voorzitter van de Jonge Socialisten. In diezelfde periode kwam hij in het partijbestuur. Vanaf 1998 werkte hij als gespreksleider bij debatcentrum Waag en als programmamaker bij Buro TVD. Later had Van Dekken zijn eigen communicatiebureau. Lees meer