Partij van de Arbeid stelt vragen aan het college over de ontslagen bij aluminiumproducent Damco Aldel

Op 9 december bereikte onze fractie het bericht dat er bij aluminiumproducent Damco Aldel 120 mensen ontslagen zullen worden. Naar aanleiding hiervan heeft onze fractievoorzitter Pascal Roemers schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Hieronder lees je het persbericht dat wij op 9 december hebben laten uitgaan:
Op 16 september 2021 hebben wij als PvdA vragen gesteld aan het college vanwege de problemen die ontstaan waren bij aluminiumproducent Damco Aldel in Delfzijl door de hoge stroomprijs. We spraken toen onze vrees uit voor het mogelijke verlies van banen. Vandaag op 9 december 2021, bereikte ons het bericht dat bij Aldel 120 mensen zullen worden ontslagen. Naar aanleiding hiervan hebben we wederom enkele vragen gesteld aan het college. We willen weten welke mogelijkheden het college heeft om de mensen die ontslagen worden te begeleiden naar een nieuwe baan in de regio.
Het is volgens de PvdA van groot belang dat deze mensen niet lang in onzekerheid zullen zitten en snel weer aan het werk kunnen. Onze fractievoorzitter Pascal Roemers zei hier het volgende over; ‘’Het is slecht nieuws voor hen die nu op straat komen te staan. Wij verwachten dan ook dat de arbeidsmarkregio er zorg voor zal dragen dat deze mensen zo snel mogelijk weer aan het werk komen in de regio. Wij verwachten van het college dat er extra inzet zal worden gepleegd om dit waar te maken en om te kijken naar mogelijkheden hiervoor binnen het beleid van de provincie”