PvdA Krimpcafés: nieuwe solidariteit tussen stad en land

De PvdA organiseert tot aan de Tweede Kamerverkiezingen een reeks politieke cafés in krimpgebieden. Tijdens deze zogenaamde ‘Krimpcafés’ gaan PvdA-kandidaten Harm Brouwer (Tynaarloo, Drenthe) en Tjeerd van Dekken (Groningen) in gesprek met inwoners over problemen en oplossingen in krimpgebieden. Want de vele aandacht voor de grote steden en de Randstad mag er niet toe leiden dat regio’s met een krimpende bevolking worden vergeten. De PvdA bepleit een nieuwe solidariteit tussen stad en land.

Brouwer: “Mijn hele werkzame leven heb ik me ingezet om ruimte te bieden aan iedereen die in de verdrukking dreigde te komen. Dat past bij mij, en dat past bij de PvdA. Die verdrukking geldt “meer dan ooit voor het leven op het platteland, waar voorzieningen onder druk staan en de mensen zich niet meer gehoord voelen. Daar willen wij ons voor inzetten.”

Van Dekken: “We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om aandacht te vragen voor de krimpregio’s en hebben hier extra geld voor beschikbaar gesteld. Dat is mooi, maar we moeten nog meer doen. In Groningen is bovendien iets bijzonders aan de hand. Door de gaswinningsellende zijn de gevolgen van de krimp hier dubbel voelbaar. Dat betekent dat wij Groningers er twee keer zo hard aan moeten trekken om er voor te zorgen dat onze dorpen leefbaar en aantrekkelijk blijven”.

De PvdA heeft Zeeland, de Achterhoek en Drenthe al bezocht. Er volgen nog bezoeken aan achtereenvolgens Friesland (3 maart), Groningen (4 maart in Delfzijl) en Limburg (10 maart). Onderwerpen die ter sprake komen zijn: meer regionale zeggenschap, beter openbaar vervoer, meer werkgelegenheid, beter wonen, beter onderwijs en kansen in de regio.

Graag nodigen wij u uit om op 4 maart 2017 aanwezig te zijn in Grand café “ Het Lokaal” Schoolstraat 27, 9934CD Delfzijl De inloop start om 16:00 uur en het café sluit om 19:00 uur. Iedereen is van harte welkom.