Rood randje aan Blauwe loper

Binnenkort wordt er gestart met de aanleg van de Blauwe Loper. Een fiets en wandelbrug die Blauwestad verbindt met Winschoten. Lang is er gediscussieerd over wie de kosten van de brug zou moeten betalen, maar mede door onze inzet voor compensatie voor Oldambt is de provincie nu eindelijk ‘over de brug’ en financiert het grootste gedeelte van de Blauwe Loper en de meerkosten voor duurzaamheid en het overbruggen van de ecologische zone.

Fractievoorzitter Gert Engelkens

Afgelopen jaar vond er een fel debat plaats in Provinciale Staten. De gedeputeerde van de ChristenUnie bleek een projectontwikkelaar toestemming te hebben gegeven voor de bouw van woningen in Blauwestad. Tegen de afspraak met de regio in betrof het hier woningen in het goedkope segment. Uiteindelijk is onze motie aangenomen waarin wij opriepen om opnieuw met Oldambt en de regio om tafel te gaan, zodat zij fatsoenlijk gecompenseerd zouden worden voor dit besluit.

Fractievoorzitter Gert Engelkens: “een van de uitkomsten van deze onderhandelingen is dat de provincie nu de kosten voor de aanleg van de fietsbrug betaald. Hiermee kunnen de inwoners van Blauwestad gemakkelijk, maar vooral veilig en snel in Winschoten komen en de inwoners van Oldambt makkelijk naar Blauwestad om te recreëren. Een mooie win-winsituatie.

Gister werden de plannen voor de Blauwe Loper besproken in de commissie. Gert: “Voor ons is het van belang dat er bij de aanbesteding rekening gehouden wordt met social return, zodat ook mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt kunnen profiteren. Zij heeft toegezegd dat dit deel gaat uitmaken van de aanbesteding.”