Snel duidelijkheid voor Ter Apel

Al maanden zitten medewerkers en bewoners van COA Ter Apel in onzekerheid. Verschillende medewerkers zitten ziek thuis terwijl de vraag naar eventuele bodemverontreiniging als oorzaak zich voortsleept. Dat kan zo niet langer. Er moet snel duidelijkheid komen.

Statenlid Dominique de Haas

“Als er een ding duidelijk is dan is het wel dat er heel veel onduidelijkheid bestaat: hoe vervuilt is de grond en welke gevolgen heeft dit op de gezondheid. In elk dossier moet immers de veiligheid van onze inwoners voorop staan.” Aldus woordvoerder Dominique de Haas: ”Wij beschikken niet over de juiste informatie en kunnen dus niet anders dan ons achter de medewerkers scharen. Er wordt nu geruzied over wie er bevoegd is om zaken te onderzoeken. We hebben het hier over de gezondheid van mensen, dan doen bevoegdheden er niet toe. “

De PvdA heeft het college gevraagd verantwoordelijkheid te nemen. De gedeputeerde heeft toegezegd in overleg te gaan met het COA. Dominique de Haas: “het is mooi dat ze in gesprek willen gaan, maar dat is wat ons betreft niet voldoende. De provincie moet gewoon haar verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid en gezondheid van haar inwoners. We hopen dat de gedeputeerde dit alsnog zal doen. Zo niet dan zullen wij haar via een motie hiertoe oproepen.”