Staatssecretaris van Rijn in Appingedam

Op 18 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en daarmee indirect de Eerste Kamer. Wat betekent de uitslag voor de zorg? Staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) gaat daarover op 10 maart in gesprek met bewoners van Appingedam en omstreken. Samen met de Groningse PvdA-lijsttrekker William Moorlag bezoekt hij zorgcentrum Damsterheerd in Appingedam om te praten over zorg dichtbij, mantelzorg en de zorg voor ouderen.

Het zorgcentrum in Appingedam geldt als een voorbeeld hoe de zorg ook in de toekomst op een goede manier georganiseerd kan worden. Voor Moorlag is dit bezoek een weerzien bij zijn oude werkgever Stichting Hoven, de eigenaar van Damsterheerd. Moorlag begon ooit als verzorger bij De Hoven in Winsum voordat hij zijn carrière vervolgde bij de vakbond en als PvdA-gedeputeerde. Moorlag: ‘Voor de Partij van de Arbeid staat zorg dichtbij centraal. We hebben al dankzij dit kabinet en Martin in het bijzonder al veel bereikt. Zo is dankzij onze partij de wijkverpleegkundige weer terug. Zaak om de komende jaren dit door te zetten.’

Programma 10 maart 2015 in zorgcentrum Damsterheerd, Heerdlaan 2, Appingedam.

19.30 uur inloop voor publiek

20.00-21.30 uur gesprek met Martin van Rijn, William Moorlag, Jannie Nijlunsing (directeur De Hoven) en publiek onder leiding van moderator Paul Smit.