Verklaring n.a.v. uitspraken Gedeputeerde Homan

Vandaag besprak Provinciale Staten naar aanleiding van een agenderingsverzoek de uitspraken van Gedeputeerde Homan in het Dagblad van het Noorden van 29 mei jl. Fractievoorzitter Pascal Roemers voerde het woord.

In de politiek zitten wij voor het algemeen belang. Dergelijke uitspraken zoals die nu in de krant hebben gestaan op 29 mei dienen dit belang niet.

De uitspraken impliceren dat er alleen geluisterd wordt naar datgene wat we willen horen en niet naar de criticasters. Juist in een democratie is het van belang, met name voor de politiek om een weloverwogen afweging te maken. Dat kan niet alleen met het positieve verhaal. Mensen die kritisch zijn, een andere mening of zoals de gedeputeerde hen heeft genoemd, de schreeuwers, kunnen juist helpen om de besluitvorming scherper te krijgen. 

Wij vinden dan ook dat afstand nemen van de woorden in dit artikel terecht is. Wij gaan ervan uit dat de gedeputeerde de volgende keer zorgvuldiger haar woorden kiest en daarmee voorkomt dat mensen worden gekwetst.