Egbert Hofstra

Water is van iedereen, dat is het motto waarmee de PvdA de verkiezingen voor het waterschap Hunze en Aa’s ingaat. Dat is ook het motto dat ik in mijn achterhoofd zal houden als ik gekozen word tot lid van het Algemeen Bestuur.

Egbert HofstraMijn naam is Egbert Hofstra, ik ben 32 jaar en ik woon in Stadskanaal. Ik heb ruime politieke ervaring als raadslid en fractievoorzitter van de PvdA in Stadskanaal. Daarnaast heb ik door mijn studie technische planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen uitgebreide kennis van waterhuishouding en -beheer.

Deze twee kenmerken komen goed van pas als volksvertegenwoordiger voor het waterschap. Ik sta voor de bescherming tegen overstromingen, dit is extra actueel door klimaatverandering en bodemdaling. Dit betekent waar nodig stevige dijken en waar het kan meer ruimte voor het water. Natte natuurgebieden moeten niet verdrogen en landbouwgebieden moeten niet te nat zijn. Ook pleit ik voor meer invloed van de gewone inwoner op het waterschapsbestuur. Zeker in deze tijd is een ruimhartig kwijtscheldingsbeleid van de waterschapsbelasting voor de minima een noodzaak. Want water is van ons iedereen!

Stem daarom 18 maart PvdA, en dan natuurlijk het liefst nummer drie!