Roelf Wierenga

15. Roelf Wierenga portretIk wil me inzetten voor de mensen die nu min of meer in angst en vrees leven. En dan bedoel ik vanwege de aardbevingen. We moeten weer veilig in onze mooie provincie kunnen wonen. Veilige huizen, dijken en waterkeringen. De schadeafhandeling , de waardedaling en ook de imagoschade moet worden verholpen. De hele problematiek heeft een grote impact op onze Groninger samenleving. Het is ook van groot belang dat er gekeken wordt naar andere duurzame energiebronnen . We moeten ons gaan inzetten voor het behoud van Groningen als energie provincie. In die strijd wil ik graag voorop lopen.

Ik ben geboren en getogen in Uithuizen waar ik elke dag uitkijk op ons cultureel erfgoed de Menkemaborg. Ik ben gepensioneerd en heb gewerkt bij Essent als inspecteur en energieconsulent en later heb van mijn nevenfunctie bij de Brandweer mijn beroep kunnen maken. Begonnen als vrijwilliger en geëindigd als commandant , in totaal heb ik 35 jaar volgemaakt. Veel onderdelen waar ik me bij de Brandweer mee heb bezig gehouden zijn in het “ normale” leven ook van toepassing. Ik denk dan aan veiligheid en preventie en niet te vergeten het werken in teamverband. En de bereidheid die je moet hebben om mensen in je omgeving te willen helpen, dat vraagt ook een sociale instelling.

Na mijn pensionering ben ik me meer en meer met de politiek gaan bezighouden. Het werken voor en met mensen is de rode draad in mijn leven. Het motiveert me enorm om iets te kunnen doen via de politieke wegen om de” wereld” er beter uit te laten zien. Mede omdat ik als “oudere” sociaal democraat met mijn levenservaring een mooie rol kan vervullen.