Wij lopen mee. Jij ook?

Aanstaande dinsdag organiseert de Groninger Bodembeweging voor de derde keer een fakkeloptocht met milieudefensie. Met de fakkeloptocht vragen we aandacht voor de problematiek in Groningen veroorzaakt door de gaswinning. Uiteraard zijn wij er ook deze keer weer bij.

De afgelopen jaren heeft iedereen op zijn manier en met zijn mogelijkheden keihard gewerkt om aandacht te vragen voor de gaswinningsproblematiek. Ook onze Groningse Kamerleden Henk Nijboer en Tjeerd van Dekken werken dag in dag uit om de Groningse situatie onder de aandacht te brengen van de Haagse politiek. Ook William Moorlag heeft als gedeputeerde van de provincie grote stappen weten te zetten om Den Haag in beweging te krijgen.

Maar we zijn er nog lang niet. De gaswinning moet zo snel mogelijk verder omlaag en het aanpakken van de gevolgen van de gaswinning is een immense operatie waarvan we nog maar aan het begin staan. Het blijft zaak om continue aandacht te blijven vragen voor de gaswinning en de gevolgen hiervan. Dit lukt alleen als we als Groningers samen op trekken, verenigd en bereid om over de grenzen van politieke partijen te kijken.

Daarom lopen wij ook deze keer weer mee. Graag weer samen met jullie.

Hoe wat waar?

De fakkeloptocht vertrekt om 19:30 vanaf de Vismarkt. Partijgenoten zullen vanaf 19:00 verzamelen op Ons Pand aan de Haddingestraat 10, waarna we gezamenlijk naar de Vismarkt zullen gaan. We zien jullie graag op Ons Pand of op de Vismarkt.

NB Aandacht vragen voor de gaswinning doen we als Groningers en sympathisanten. We vragen iedereen dan ook de partijjassen thuis te laten en te komen als Groninger, verenigd, boven de partijen.